A báječné je, že teď, v době roušek, si můžete v klidu dopřát i jídla s aromatickou cibulí a česnekem. Protože rouška chrání nejen proti virům, ale i proti „silnému“ dechu.
Používejte pro vás dostupné bylinky a různé druhy salátů (ledový, hlávkový, barevný, rukolu, polníček). Na každou možnou přílohu, ať brambory, rýži nebo těstoviny, přidejte nasekanou nať řeřišky, pažitky, petrželky, medvědího česneku. A nezapomeňte ani na list pampelišky a kopřivy.
Pro inspiraci jeden recept.
Natrhejte mladé listy kopřiv a pampelišek, omyjte je a nadrobno nasekejte.
Najemno nakrájenou cibuli osmažte na oleji do skleněna, pak stáhněte sporák na minimum a připravené nasekané listy kopřiv a pampelišek přidejte k cibuli. Chvíli otáčejte, míchejte až příjemně povadnou a zvláční.
Směs posolte a smíchejte s přílohou – s bramborami, s rýží, s těstovinami, kuskusem, prostě s tím, co máte kdo rád.
Na talíři můžete ještě posypat čerstvou pažitkou, nasekaným medvědím česnekem nebo naklíčenou řeřiškou a vše můžete dozdobit kvítky sedmikrásky nebo řeřichy.
Přeji dobrou chuť a krásný den.
Už se na takový salát zase těším, jen co sleze sníh…